Let's understand Mainframe
Home Tutorials Interview Q&A Quiz Mainframe Memes Contact us About us

DB2 Quiz


DB2 Quiz 11-20


    • Q11 - What does SQLCA stands for?
    • A - SQL Communications Area
    • B - SQL Control Area
    • C - SQL Connection Area
    • D - SQL Control Access
    • Answer : A - SQL Communications Area
    View Answer
    • Q12 - Failure to use null indicator variable when referencing a nullable column will give the following SQLCODE
    • A - +150
    • B - –100
    • C - +276
    • D - -305
    • Answer : D - -305
    View Answer
    • Q13 - When there is no data available to satisfy the FETCH condition DB2 places a return code
    • A - +000
    • B - –001
    • C - +904
    • D - +100
    • Answer : D - +100
    View Answer
    • Q14 - Which SQLCODE is used to check for duplicate index on a column?
    • A - –811
    • B - –803
    • C - –805
    • D - -865
    • Answer : B - –803
    View Answer
    • Q15 - Packages can never be directly executed
    • A - True
    • B - False
    • Answer : A - True
    View Answer
    • Q16 - A Plan is
    • A - Is an executable module containing access path logic provided by the DB2 optimizer
    • B - In an non executable module containing access path logic provide by the DB2 optimizer
    • C - Is just a module containing DBRM
    • D - Is a module containing DCLGEN
    • Answer : A - Is an executable module containing access path logic provided by the DB2 optimizer
    View Answer
    • Q17 - Which of the following are valid fields from SQLCA
    • A - SQLCODE
    • B - SQLERRM
    • C - SQLERRD
    • D - All of above
    • Answer : D - All of above
    View Answer
    • Q18 - Which of the following is invalid data type in DB2
    • A - SMALLINT
    • B - FLOAT
    • C - DATE
    • D - LONGINT
    • Answer : D - LONGINT
    View Answer
    • Q19 - When you COMMIT, is the cursor closed?
    • A - Yes
    • B - No
    • Answer : A - Yes
    View Answer
    • Q20 - How do you find the maximum value in a column?
    • A - Use SELECT BIG(...
    • B - Use SELECT HIGHEST(...
    • C - Use SELECT MAX(...
    • D - None of above
    • Answer : C - Use SELECT MAX(...
    View Answer


Advertisements






© copyright mainframebug.com
Privacy Policy