Let's understand Mainframe
Home Tutorials Interview Q&A Quiz Mainframe Memes Contact us About us

JCL Quiz 11-20


JCL Quiz


    • Q11 - How do you change the LIMIT of GDG base already created?
    • A - IDCAMS EDIT command
    • B - IEBCOPY ALTER command
    • C - IEBGENER ALTER command
    • D - IDCAMS ALTER command
    • Answer : D - IDCAMS ALTER command
    View Answer
    • Q12 - What will happen if GDG base is given as an INPUT?
    • A - All available generation will fed as input for the program.
    • B - Oldest GDG version will be fed as input for the program
    • C - Most recently created GDG version will be fed as input for the program
    • D - JCL Error
    • Answer : A - All available generation will fed as input for the program.
    View Answer
    • Q13 - JCL stands for
    • A - Jobcard Control Language
    • B - Job Control Language
    • C - Job Command Language
    • D - Job Control Library
    • Answer : B - Job Control Language
    View Answer
    • Q14 - Which of the following is valid JCL statements
    • A - JOB
    • B - DD
    • C - EXEC
    • D - All of above
    • Answer : D - All of above
    View Answer
    • Q15 - Which of the following is used to comment JCL line?
    • A - //*
    • B - //-
    • C - //$
    • D - //#
    • Answer : A - //*
    View Answer
    • Q16 - Which of the following marks the end of Procedure
    • A - PEXIT
    • B - PROCEND
    • C - PEND
    • D - PROCEXIT
    • Answer : C - PEND
    View Answer
    • Q17 - Maximum number of steps can be coded in a Job is _________
    • A - 255
    • B - 155
    • C - 256
    • D - 512
    • Answer : A - 255
    View Answer
    • Q18 - Which ABEND Code from below is thrown if the Time specified in Job is elapsed?
    • A - S322
    • B - SOC7
    • C - SOC4
    • D - SB37
    • Answer : A - S322
    View Answer
    • Q19 - Which one is used to specify the location of the procedure?
    • A - JCLLIB
    • B - JOBLIB
    • C - PROCLIB
    • D - STEPLIB
    • Answer : A - JCLLIB
    View Answer
    • Q20 - The PGM parameter is given in which statement?
    • A - EXEC
    • B - JOBLIB
    • C - DD
    • D - PROC
    • Answer : A - EXEC
    View Answer


Advertisements






© copyright mainframebug.com
Privacy Policy